Hyönteiset

Voit tarjota kotipihallasi hyvät oltavat myös tärkeille hyönteisille. Hyönteiset pitävät tuholaiset kurissa ja osallistuvat pölytystalkoisiin. Älä käytä hyönteismyrkkyjä kotipihallasi!

Kimalaiset ovat elintärkeitä koko maailmalle ja niiden suojelu on tärkeää. Kimalaisyhdyskuntia voi auttaa tarjoamalla hunaja- tai sokerivettä energiansaannin varmistamiseksi. Pörisijät kiittävät pölyttämällä pihakasvit ja auttamalla näin puutarhuria.

Jos omaan pihaan haluaa perhosia, suosi niin toukkien ravintokasveja kuin hyviä mesikasvejakin. Perhosille mieluisia kasvilajeja ovat mm. syreenit, nauhukset, päivänkakkara, kuusamat, nokkoset, syysasteri ja kaunokit.

Älä tapa hämähäkkejä! Ne syövät uskomattoman määrän eläinproteiinia. Ilman hämähäkkejä muita hyönteisiä olisi riesaksi asti.

Muurahaiset ovat ikäviä vieraita asuinhuoneistossa, mutta puutarhasta niiden pesää ei kannata turhaan hävittää. Muurahaiset pitävät monet puutarhan tuhohyönteiset loitolla, käyttävät pihan kuolleita kasveja hyväkseen ja muokkaavat maaperää.

Pihalle laitettava hyönteishotelli tarjoaa monille pihan pikku apureille hyödyllisen talvehtimis- ja pesintätilan. Ohjeet hyönteishotellin rakentamiseen löydät esimerkiksi Meillä kotona -sivulta.