Sirutuskampanja

Jokioisten eläinsuojeluyhdistys tekee yhteistyössä Forssan seudun kunnaneläinlääkärien (FSHKY) ja yksityisen eläinlääkärin Maarit Kolin (Jokivet) kanssa sirutuskampanjan!

Jesy lahjoittaa tunnistemikrosirun ilmaiseksi leikkaukseen tai rokotukseen (aiemmin leikattu) tuleville kissoille ja koirille. Eläinlääkäri merkitsee kissojen tiedot Suomen Kissaliiton rekisteriin, koirien omistajien tulee itse rekisteröidä koiransa Suomen Kennelliiton tunnistusmerkintärekisteriin.

Jos asiakas haluaa, hän saa 10 eurolla lemmikin tiedot rekisteröityä myös Turvasiru.fi -palveluun (norm. 20€). Turvasirun rekisteröintien maksu käteisellä. Myös aiemmin sirutetut eläimet voidaan rekisteröidä Turvasiru-rekisteriin 10 eurolla ottamalla yhteyttä meihin sähköpostilla (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.).

Sirutuskampanja on voimassa toistaiseksi. Vuonna 2018 sirutettiin yli 250 eläintä.
 

Sirutuskampanjassa mukana olevat eläinlääkärit

Kunnaneläinlääkärit
Laura Toivanen / p. 0500 311 404 (toiminta-alue Forssa)
Anna-Riikka Jalkanen / p. 0500 311 402 (toiminta-alue Humppila ja Ypäjä)
Juha-Pekka Jalli / p. 050 300 1444 (toiminta-alue Jokioinen)
Anna Rupponen / p. 0500 311 401 (toiminta-alue Tammela)
Keskuskatu 29 D, 31600 Jokioinen

Eläinlääkäri Maarit Koli, Jokivet
p. 03 438 2244 / p. 045 126 1722
Kartanonkatu 14, 30100 Forssa
 

Mikä mikrosiru on?

Lemmikin tunnistemerkitseminen on tärkeää. Nykyaikainen menetelmä on mikrosiru, pieni kapseli, joka asennetaan eläimen niskaan tai korvan taakse. Kapseli sisältää tunnistenumerosarjan, joka voidaan lukea erityisellä sirunlukulaitteella. Sirun tietojen lukeminen on helppoa, virheetöntä ja täysin kivutonta eläimelle. Viranomaisilla, useimmilla löytöeläinkodeilla ja lähes kaikilla eläinlääkäreillä on käytettävissään mikrosirunlukija.

Lemmikkien merkitsemistä suositellaan nuorena. Merkintä on toimenpiteenä yksinkertainen ja lähes kivuton, ja se voidaan suorittaa muiden toimenpiteiden ohella, esimerkiksi rokotuksen tai kastraation / steriloinnin yhteydessä.
 

Miksi rekisteröidä lemmikki Turvasiru.fi-palveluun?

Turvasiru-verkkopalvelu auttaa sekä omistajaa että lemmikkiä löytämään toisensa - kellon ympäri, vuoden jokaisena päivänä. Jos Turvasiru-palvelussa mukana oleva lemmikki katoaa omistajaltaan, voivat eläinsuojeluviranomaiset eläimen löydyttyä saada tämän tunnusnumeron avulla välittömästi selville omistajan tiedot ja ottaa häneen yhteyttä. Palvelu toimii internetissä 24/7. Turvasiru-palveluun liittyneet saavat henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen ja salasanan, joiden avulla voi koska tahansa, internetin kautta tarkistaa ja muuttaa palvelun rekisterissä olevia yhteystietojaan.

Jos sirutettua lemmikkiä ei ole rekisteröity Turvasiru-palveluun vaan sen tiedot löytyvät ainoastaan Kissaliiton tai Kennelliiton rekistereistä, omistajan tietoja ei saada välttämättä lainkaan selville tai ainoastaan virka-aikana monien käänteiden kautta.