Ystäväeläimet

Yleisesti

Ystäväeläintoiminta on ennaltaehkäisevää eläinsuojelua. Koulutetut vapaaehtoiset tekevät opetetun ja testatun eläinparinsa kanssa vierailuja lasten ja nuorten paikkoihin, kuten esimerkiksi päiväkoteihin, kouluihin ja nuorisotiloihin. Myös vanhusten ja vammaisten parissa työskentely kuuluu toimintaamme sekä erilaisiin julkisiin tapahtumiin osallistuminen. Toimintaa toteutetaan vapaaehtoisten omien koirien tai kissojen kanssa.

Tavoitteena on opettaa ihmisen ja eläimen välisen suhteen rakentamista molemminpuoliseen kunnioitukseen, luottamukseen ja ystävyyteen perustuen. Toisaalta voimme tuottaa iloa ja mahdollisuuksia eläimen kohtaamiseen sellaisille ihmisille joille se ei muuten ole mahdollista, esimerkiksi laitoshoidon vuoksi.

Vierailut suunnitellaan eläimen lähtökohdista käsin ja vierailupaikan toiveet huomioiden. Joissakin paikoissa riittää kertakäynti ja toisista muodostuu vakituisia käyntikohteita. Kunkin paikan kanssa tehdään yhteiset tavoitteet ja sopimukset, jotta toiminta tyydyttää kaikkia osapuolia. Jokaisella vierailupaikalla tulee olla oma vastuuhenkilö, joka varmistaa ryhmän rauhallisen toiminnan. Ohjaajan tehtävänä on olla Ystäväeläimen puolestapuhuja, tulkki sekä turvan takaaja.
 

Jesyn Ystäväkoirat

Ensimmäiset Jesyn Ystäväkoirat ovat aloittaneet toimintansa vuonna 2010. Ystäväkoirat ohjaajineen ovat suorittaneet hyväksytysti "Kiva Koirakansalainen" -testin, jotta näemme koirakon sopivuuden ystäväkoiratoimintaan. Hyväksytyn testin jälkeen koirakot toimivat ensin ystäväkoiraharjottelijoina, jotka tunnistat tapahtumissa vihreästä huivista. Harjoittelukäyntien jälkeen koira saa käyttöönsä punaisen Ystäväkoira-huivin.

Jokioisten eläinsuojeluyhdistyksen ystäväkoiratoiminta palkittiin Lounais-Hämeen psykologien toimesta vuoden mielenterveystekona 2012.

Jos olet kiinnostunut ystäväeläintoiminnasta tavalla tai toisella - ota rohkeasti yhteyttä!

Jesyn ystäväeläinyhdyshenkilö:
Tarja Jaakkola / p. 050-4619629 / Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.