Ystäväkoirien esittelyt

OTTO

ohj. Tarja Jaakkola

Olen Otto, monirotuinen (bretoni, pointteri, labradori), ja asun Tammelassa. Pidän vapaa-ajallani löhöilystä ja tapahtumien tarkkailusta itsekseni. Omistajani kutsuvat minua Camel Boots -mieheksi, en tiedä miksi. Ehkä siksi, että teen mitä haluan, eli yleensä en tee mitään. Työajallani jäljestän hirviä tai peuroja ja ystäväkoirailen. Ystäväkoirailun aloitin vuonna 2010. Rauhallisena tyyppinä nautin enemmän silittelyistä palvelutaloissa kuin kouluissa, mutta lähden joskus mukaan markkinoille ja tapahtumiinkin. Joskus emäntä ottaa minut mukaan patikointiretkillekin, olenhan nuoruuden innostuksessani harrastanut canicrossia ja juossut Pyhäjärven ympäri...

 

PEKKA

ohj. Tarja Jaakkola

Olen Pekka, bretoni, ja asun Tammelassa. Pidän vapaa-ajallani metsässä juoksemisesta ja nuotiomakkaran ahmimisesta kavereiden kanssa. Lämmin takka on parasta kylmänä päivänä. Työajallani metsästän lintuja ja ystäväkoirailen. Rakastan isoja lintuja. Ystäväkoirailun aloitin vuonna 2010. On ihanaa kun lapset silittelevät ja ihailevat minua kun vierailen kouluissa ja päiväkodeissa tai markkinoilla. Ja aina on nuuskittavana paljon uusia, kiinnostavia hajuja. Monesti meinaan nukahtaa käsien kosketuksiin... Yritän opettaa lauman kuopusta, Kanea, ystäväkoirailun saloihin, joskus hyvällä, ja toisinaan huonolla menestyksellä. Ehkä se jonain päivänä valmistuu...

 

FAUNI

ohj. Hannu Repo

Fauni on 6-vuotias pitkäkarvainen mäyräkoira. Fauni on jo konkari ystäväkoiratoiminnassa ja tulee toimeen kaikenikäisten ihmisten kanssa. Fauni harrastaa ystäväkoiratoiminnan ohella isäntänsä Hannun kanssa luolametsästystä, metsässä juoksentelua, haavakoiden jäljestämistä ja nukkuu tietenkin isännän peiton alla. Fauni saa välillä hupsuuskohtauksia ja on muutenkin hyvin persoonallinen ja rakastettava, niin kuin vain mäyräkoira voi olla. Faunin mielestä maailman toiseksi paras paikka on isännän syli, sen voittaa vain luola, jossa on supi tai mäyrä.

 

ENNE

ohj. Hannu Repo

Enne on 7-vuotias pitkäkarvainen mäyräkoira. Enne on suuri, huumorintajuinen persoonallisuus, joka vaatii loppumatonta rapsutusta, kun sille päälle sattuu. Enne on sosiaalistunut iän myötä niin, että siitäkin on tullut mitä mainioin Ystäväkoira. Enne harrastaa Faunin lailla isännän kanssa luolametsästystä ja jäljestystä. Muuten tykkää metsälenkeistä ja sohvalla pötköttelystä. Enne on hyvinkin rauhallinen, mutta voi yllättää huumorintajullaan mitä hassuimmilla tavoilla.

 

PIHLA

ohj. Johanna Repo

Pihla on aikuinen siperianhuskynarttu, joka on "kasvanut" mukaan ystäväkoiratoimintaan pienestä pennusta lähtien, kiitos Naava-mummun. Pihla on luonteeltaan melko energinen, mutta ystäväkoirakeikalle mentäessä ikilapsikin osaa keskittyä itse työntekoon ja käykin mielellään tervehtimässä paikalla olijat. Pihla harrastaa valjakkolajeja, lähinnä koirapyöräilyä sekä rally-tokoa.

 

HECU

ohj. Anne Huhtala

Hei! Nimeni on Hercule, ikä n. 6 vuotta, mutta tutuille olen Hecu. Olen alunperin Romaniasta, jossa vietin elämäni ensimmäiset 2 vuotta. Sieltä saavuin Suomeen omaan perheeseeni, jossa olen viihtynyt erittäin hyvin. Nyt hieman vanhemmaksi tultuani olen lopettanut turhat hötkyilyt, ja tykkään rauhallisista rapsutuksista, hellistä suukoista ja kaikista parasta on pitkät pötköttelyrapsutteluhetket sohvalla. Toki minusta löytyy myös vauhtia, tykkään juosta ja leikkiä tuulen lailla. Minulle on opetettu, että ihmisten lähellä rauhoitutaan ja nautitaan vain, ja siksi tykkäänkin näistä ystäväkoirahommista, saa paljon rapsutteluja ja näkee myös uusia asioita.

 

TUKSU

ohj. Eija Junttila

Tuksu on rodultaan kääpiöbullterrieri. Tuksu toimii ystäväkoiraharjoittelijana omistajansa Eijan kanssa. Luonteeltaan Tuksu on aktiivinen, ahne ja aina hyvällä tuulella. Tuksu pitää ihmisistä ja muista koirista. Kotona sillä onkin kaverina tällä hetkellä beauceronuros Reiska, joka on Tuksun paras kaveri. Tuksu harrastaa ystäväkoiraharjoittelun lisäksi rallytokoa, tokoa, agilityä, jäljestämistä ja doboa, eli on varsinainen monitoimikoira.

 

 

NANNA

ohj. Heli Rämö

Nanna on rodultaan bordercollie, hyvin kieltään liputtava ja iloinen tapaus. Nanna on harrastanut agilityä ja tottelevaisuuskoulutusta n. 4 vuotta. Virallisiin kisoihin ei Nannan äiskä ole vielä rohkaistunut menemään, mutta epävirallisissa ollaan käyty monesti. Ehkä Nanna pääsee vielä joskus loistamaan virallisissakin! Ystäväkoiraksi Nanna tuli syksyllä 2016.

 

 

KURU (& Penni)

ohj. Merja Heikkilä

Ystäväkoirana toimii labradorinnoutaja Kuru. Kuvassa myös oikealla Penni, joka on jo siirtynyt koirien taivaaseen. Penni oli Jokioisten Eläinsuojeluyhdistyksen aivan ensimmäinen ystäväkoira.

 

 

ALLI

ohj. Alina Palonen

Alli on rodultaan länsigöötanmaanpystykorva ja se on syntynyt vuona 2012. Alli valmistui ystäväkoiraksi kesällä 2016. Alli on iloinen, energinen ja ystävällinen. Alli nauttii rapsutuksista ja pitää etenkin lapsista.

 

 

KODA

ohj. Päivi Asp

Koda on 9,5v lapinporokoirauros. Se on rotuisekseen suurikokoinen, paksuturkkinen, lähes musta koira. Ehkä juuri siksi se valloittaa usein pienten poikien sydämet. Kotona Koda toimittaa perheenjäsenen ja kodin turvajoukkojen tehtävää kahden muun koiran kanssa. Koda on suorittanut luonnetestin pisteillä 172p ja karhunhaukkutestikin on koettu. Tokoa ja agiliyä on nuorena harrastettu, mutta nykyään nautitaan lenkeistä pyörällä, potkukelkalla tai kävellen ja luonnon ihmeitä haistellen. Vanhemmiten Koda on rauhoittunut ja ystäväkoirana toimiminen on sille tällähetkellä loistavaa toimintaa, sillä se mielellään asettuu rapsuteltavaksi ja heittäytyy selälleen nauttimaan ihmisten huomiosta.

 

 

SIIRI

ohj. Marjo Lehtokangas

Siiri on erittäin pienikokoinen ja terhakka jackrusselinterrieri. Siiri on toiminut ystäväkoirana kesästä 2014 aina tarpeen mukaan ja käy säännöllisesti tapaamassa ystäviään Forssassa. "Mä ystävä oon kaikkien, aivan jokaisen!"

 

OIKKU

ohj. Ilona Nevalainen

Oikku on reipas, iloinen, positiivinen ja sosiaalinen schipperkeuros, jolta omaa tahtoa ei puutu. Monenlaista on herran kanssa puuhattu, paljon on nähty ja koettu ja senpä takia ei maailmasta löydy asiaa, mikä Oikku hätkähtäisi tai pelottaisi. Oikkua ei millään tavalla häiritse, jos jotkut ihmiset ovat hieman erilaisia, hän suhtautuu kaikkeen iloisesti häntää heiluttaen.

 

SULO

ohj. Sanna Hakala

Sulo on n. 3-vuotias monirotuinen ja kaikkien kaveri. Harrastuksina on agility ja tokoilu säännöllisesti. Sulo on luonteeltaan todella miellyttämisen haluinen, äärettömän kiltti ja tulee toimeen kaikkien kanssa. Ystäväkoiran ura alkoi kesällä 2016 ja tarvittaessa olemme käytettävissä.

 

SISU

ohj. Janina Isoaho

Sisu on 7-vuotias saksanmetsästysterrieri. Luonteeltan hyvin iloinen, ystävällinen, pirteä, päättäväinen ja leikkisä. Harrastuksiin kuuluu uusinpana ystäväkoiratoiminta, lenkkeily niin kaupungissa kuin metsässä, agility, toko ja match show:ssa käyminen. Sisu pitää kaikenikäisistä ihmisistä.

 

ILMARI

ohj. Alina Salo

 

Päivitetty 22.8.2017