Ystäväkoirien esittelyt

FAUNI

ohj. Hannu Repo

Fauni on 6-vuotias pitkäkarvainen mäyräkoira. Fauni on jo konkari ystäväkoiratoiminnassa ja tulee toimeen kaikenikäisten ihmisten kanssa. Fauni harrastaa ystäväkoiratoiminnan ohella isäntänsä Hannun kanssa luolametsästystä, metsässä juoksentelua, haavakoiden jäljestämistä ja nukkuu tietenkin isännän peiton alla. Fauni saa välillä hupsuuskohtauksia ja on muutenkin hyvin persoonallinen ja rakastettava, niin kuin vain mäyräkoira voi olla. Faunin mielestä maailman toiseksi paras paikka on isännän syli, sen voittaa vain luola, jossa on supi tai mäyrä.

 

ENNE

ohj. Hannu Repo

Enne on 7-vuotias pitkäkarvainen mäyräkoira. Enne on suuri, huumorintajuinen persoonallisuus, joka vaatii loppumatonta rapsutusta, kun sille päälle sattuu. Enne on sosiaalistunut iän myötä niin, että siitäkin on tullut mitä mainioin Ystäväkoira. Enne harrastaa Faunin lailla isännän kanssa luolametsästystä ja jäljestystä. Muuten tykkää metsälenkeistä ja sohvalla pötköttelystä. Enne on hyvinkin rauhallinen, mutta voi yllättää huumorintajullaan mitä hassuimmilla tavoilla.

 

PIHLA

ohj. Johanna Repo

Pihla on vuonna 2010 syntynyt siperianhuskynarttu, joka on ”kasvanut” mukaan ystäväkoiratoimintaan pienestä pennusta lähtien, kiitos Naava-mummun. Pihla on luonteeltaan melko energinen, mutta ystäväkoirakeikalle mentäessä ikilapsikin osaa keskittyä itse työntekoon ja käykin mielellään tervehtimässä paikalla olijat. Pihla harrastaa valjakkolajeja, lähinnä koirapyöräilyä sekä rally-tokoa.

 

HECU

ohj. Anne Huhtala

Hei! Nimeni on Hercule, ikä n. 6 vuotta, mutta tutuille olen Hecu. Olen alunperin Romaniasta, jossa vietin elämäni ensimmäiset 2 vuotta. Sieltä saavuin Suomeen omaan perheeseeni, jossa olen viihtynyt erittäin hyvin. Nyt hieman vanhemmaksi tultuani olen lopettanut turhat hötkyilyt, ja tykkään rauhallisista rapsutuksista, hellistä suukoista ja kaikista parasta on pitkät pötköttelyrapsutteluhetket sohvalla. Toki minusta löytyy myös vauhtia, tykkään juosta ja leikkiä tuulen lailla. Minulle on opetettu, että ihmisten lähellä rauhoitutaan ja nautitaan vain, ja siksi tykkäänkin näistä ystäväkoirahommista, saa paljon rapsutteluja ja näkee myös uusia asioita.

 

TUKSU

ohj. Eija Junttila

Tuksu on vuonna 2010 syntynyt kääpiöbullterrieri. Luonteeltaan Tuksu on aktiivinen, ahne ja aina hyvällä tuulella. Tuksu pitää ihmisistä ja muista koirista. Kotona sillä onkin kaverina tällä hetkellä beauceronuros, joka on Tuksun paras kaveri. Tuksu on harrastanut rallytokoa, tokoa, agilityä, jäljestämistä ja doboa, nykyään on muista harrasteista eläkkeellä. Tuksu on luonnetestattu ja MH-luonnekuvattu.

 

 

NANNA

ohj. Heli Rämö

Nanna on rodultaan bordercollie, hyvin kieltään liputtava ja iloinen tapaus. Nanna on harrastanut agilityä ja tottelevaisuuskoulutusta n. 4 vuotta. Virallisiin kisoihin ei Nannan äiskä ole vielä rohkaistunut menemään, mutta epävirallisissa ollaan käyty monesti. Ehkä Nanna pääsee vielä joskus loistamaan virallisissakin! Ystäväkoiraksi Nanna tuli syksyllä 2016.

 

 

KURU (& Penni)

ohj. Merja Heikkilä

Ystäväkoirana toimii labradorinnoutaja Kuru. Kuvassa myös oikealla Penni, joka on jo siirtynyt koirien taivaaseen. Penni oli Jokioisten Eläinsuojeluyhdistyksen aivan ensimmäinen ystäväkoira.

 

 

ALLI

ohj. Alina Palonen

Alli on vuonna 2012 syntynyt länsigöötanmaanpystykorva. Alli valmistui ystäväkoiraksi kesällä 2016. Alli on iloinen, energinen ja ystävällinen. Alli nauttii rapsutuksista ja pitää etenkin lapsista.

 

 

KODA

ohj. Päivi Asp

Koda on vuonna 2007 syntynyt lapinporokoirauros. Se on rotuisekseen suurikokoinen, paksuturkkinen, lähes musta koira – ehkä juuri siksi se valloittaa usein pienten poikien sydämet. Kotona Koda toimittaa perheenjäsenen ja kodin turvajoukkojen tehtävää kolmen muun koiran kanssa. Koda on suorittanut luonnetestin pisteillä 172p ja karhunhaukkutestikin on koettu. Koda on suorittanut myös petoeläintestin sudella, josta sai kehut vanhan koiran rohkeudesta. Tokoa ja agiliyä on nuorena harrastettu, mutta nykyään nautitaan lenkeistä pyörällä, potkukelkalla tai kävellen ja luonnon ihmeitä haistellen. Vanhemmiten Koda on rauhoittunut ja ystäväkoirana toimiminen on sille tällähetkellä loistavaa toimintaa, sillä se mielellään asettuu rapsuteltavaksi ja heittäytyy selälleen nauttimaan ihmisten huomiosta.

 

ILMARI

ohj. Alina Salo

Prinsillan Ilmari eli Ilmari on vuonna 2012 syntynyt bolognese-poika. Ilmari on sosiaalinen, rauhallinen ja todella ihmisrakas koira. Helposti lähestyttävä ja kaikkien kaveri, lasten kanssa kuitenkin vielä hieman varuillaan, kun ei olla hirveästi oltu lasten kanssa tekemisissä.

 

 

SIIRI

ohj. Marjo Lehtokangas

Siiri on erittäin pienikokoinen ja terhakka jackrusselinterrieri. Siiri on toiminut ystäväkoirana kesästä 2014 aina tarpeen mukaan ja käy säännöllisesti tapaamassa ystäviään Forssassa. "Mä ystävä oon kaikkien, aivan jokaisen!"

 

OIKKU

ohj. Ilona Nevalainen

Oikku on reipas, iloinen, positiivinen ja sosiaalinen schipperkeuros, jolta omaa tahtoa ei puutu. Monenlaista on herran kanssa puuhattu, paljon on nähty ja koettu ja senpä takia ei maailmasta löydy asiaa, mikä Oikku hätkähtäisi tai pelottaisi. Oikkua ei millään tavalla häiritse, jos jotkut ihmiset ovat hieman erilaisia, hän suhtautuu kaikkeen iloisesti häntää heiluttaen.

 

SULO

ohj. Sanna Hakala

Sulo on n. 3-vuotias monirotuinen ja kaikkien kaveri. Harrastuksina on agility ja tokoilu säännöllisesti. Sulo on luonteeltaan todella miellyttämisen haluinen, äärettömän kiltti ja tulee toimeen kaikkien kanssa. Ystäväkoiran ura alkoi kesällä 2016 ja tarvittaessa olemme käytettävissä.

 

SISU

ohj. Janina Isoaho

Sisu on 7-vuotias saksanmetsästysterrieri. Luonteeltan hyvin iloinen, ystävällinen, pirteä, päättäväinen ja leikkisä. Harrastuksiin kuuluu uusinpana ystäväkoiratoiminta, lenkkeily niin kaupungissa kuin metsässä, agility, toko ja match show:ssa käyminen. Sisu pitää kaikenikäisistä ihmisistä.

 

Päivitetty 22.8.2017